Bye bye Tanzania!

24 februari 2016  

Tanzania: wat een veelzijdig land. Een week lang leefden we van verwondering naar verwondering. Wat een geuren en wat een kleuren! Maar bovenal: we hebben met eigen ogen mogen zien wat Compassion doet in Tanzania en de enorme impact die het heeft.

Er zijn honderden vrijwilligers en tientallen kerken die daar duizenden kinderen uit de armoede bevrijden. We zagen leraressen op een Compassion-project die zelf ooit sponsorkind geweest waren, en nu hun vrije tijd besteden aan het lesgeven aan kinderen. Neema, de mooie zangeres in onderstaand filmpje, is hier een voorbeeld van. Zo drong het tot ons door dat het echt werkt wat Compassion doet. De hoop en blijdschap straalt ervan af – dit alles in een schril contrast met de lege blik in de ogen van de mensen die dagenlang in de brandende zon stenen zitten te hakken voor weinig geld.

Ja, het is inderdaad een groot probleem en ja, het is ondoorgrondelijk en eindeloos ingewikkeld - we zitten vol met vragen. Maar de hoop en de liefde die dit brengt, is niet te betwisten en is onbeschrijflijk mooi. Wat een zegen om hier een steentje aan bij te dragen. We hopen op meer sponsors voor nog meer breed lachende kinderen in Tanzania!